FAQs

Moet ik meewerken aan een behandeling?

Wanneer u de adviezen en onze uitleg waarom iets moet gebeuren met betrekking tot aanpak tandsteen, bacteriën, aantasting tandvlees en bot op lange termijn om wat voor reden dan ook niet wilt opvolgen, dan zullen wij dit volledig vastleggen in uw dossier. Dit omdat de inspectie voor de volksgezondheid ons dit kan aanrekenen. Wanneer er ernstige complicaties optreden, …

Moet ik meewerken aan een behandeling? Lees meer »

Hoe gaat een wortelkanaalbehandeling in zijn werk?

Antwoord: Bij een wortelkanaalbehandeling (zenuwbehandeling) wordt de zenuw uit de tand of kies gehaald. De tandarts vijlt de zenuw uit het wortelkanaal(kanalen), het wordt schoongespoeld met een ontsmettende vloeistof en het kanaal wordt daarna opgevuld met een rubberen staafje. Daarna wordt de tand of kies weer opgebouwd met vullingsmateriaal

Mijn tandvlees zakt en hierdoor komen de wortels bloot te liggen. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen?

Antwoord: Naar mate je ouder wordt, zakt het tandvlees. Dit is een natuurlijk proces en dit kunnen we helaas niet voorkomen. Het is wel belangrijk om niet te hard over het tandvlees heen te poetsen en zeker niet met een harde of medium tandenborstel. Hiermee poets je het tandvlees kapot en versnel je het proces …

Mijn tandvlees zakt en hierdoor komen de wortels bloot te liggen. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen? Lees meer »

Wat is een kroon?

Antwoord: Een kroon is een soort kapje wat over de tand of kies wordt gelijmd. Hierdoor krijgt dat tand of kies weer meer stevigheid. Als er bijvoorbeeld een grote vulling in de kies (tand) zit, kan er een stuk van de kies afbreken (de vulling blijft dan meestal zitten). Er blijft dan te weinig houvast …

Wat is een kroon? Lees meer »

Scroll naar boven
Call Now Button